דומדמתניים

השאלה: שלום וברכה ! אשמח לקבל את חוו''ד לגבי דומדמניתיים, האם הם כפרי לגבי ערלה. והאם כשהגנן שתל זה בחו''ל כפי הנראה עם הגוש אדמה שהביא מהמשתלה, אם זה נחשב מספיק כספק לגבי ערלה בחו''ל. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אב תשע"ח 12:57

בס"ד

שלום וברכה

א. כיוון שזו משפחה גדולה, נא לפרט  את השם (המדעי) של העץ המדובר ועדיף תמונה של השיח המדובר.

ב. לא הבינותי את השאלה. א. היכן השתיל נטוע בארץ או בחו"ל. ב. מה פרוש שלקח בגוש מהמשתלה האם משתלה מהארץ או מחו"ל. נא לפרט את הפרטים.

שלום וברכה