האם המגדל רוזמרין לאכילה חייב בערלה?

השאלה: בהנחה שהשיח רוזמרין נחשב עץ, אם מישהו שתל שיח זה כדי להשתמש בעלים במתכון שבו נאכלים העלים (לא ברור לי אם נאכלים טחונים או שלמים), האם הרוזמרין חייב בערלה? האם הדין משתנה אם רוב השימוש הוא למתכונים שבהם עלי הרוזמרין אינם נאכלים? תודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב אדר תשע"ו 12:49

שלום

הרוזמרין אכן נחשב עץ, אך אינו "עץ מאכל" אלא עץ סרק (שפריו לא נאכל) והתורה אסרה בערלה רק את הפרי מעץ מאכל. ואנו משתמשים בעלים שבו בו לתבלין וטעם ולכן אין בו דיני ערלה. ואף אם אדם מסויים משתמש בו לאכילה אין הדבר נחשב פרי.