הלכות שתילת עצי פרי חדשים

השאלה:

שלום וברכה,

במהלך יום הבחירות שהתקיים בתאריך יא’ שבט התשע"ג
ערכנו מסיבת נטיעות של שתילי עצי הדר בחצר הבניין המשותפת
השתילים הובאו במכונית מהמשתלה. במשתלה אמרו שהשתילים בני 1.5 שנה
1. כמה זמן צריך לחשב שנות ערלה?
2.מתי אפשר לאכול מהפירות?
3.האם ישנם סוגיות נוספות שצריך לתת עליהם את הדעת?(שמיטה, זריעה סמוכה של גרגרי קטניות וכו’)

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. אם אין לכם מידע על צורת הגידול במשתלה, יש למנות ג' שנים מתאריך הבחירות.
2. כל הפירות שיחנטו מט"ו בשבט תשע"ו יהיו נטע רבעי ויאכלו בחילול. כמו כן, פירות אלו שיחנטו מט"ו בשבט תשע"ו יהיו חייבים גם בתרו"מ ללא ברכה.
3. אין איסור לזרוע ירקות ותבואה ליד עצי הדר (יש מקפידים להרחיק לפחות ג' טפחים -30 ס"מ.

שבת שלום
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי