העברת עץ לימון

השאלה: שלום! מתענין בקניית עץ לימון. בשיחה עם המשתלה התברר שהעץ גדל בעציץ נקוב על האדמה במשך שלוש שנים (הועבר וגדל בגדלים שונים של שקים מחוררים). אני מעוניין לגדל אותו בעציץ שאינו נקוב במרפסת. לעניין ערלה, 1. השנים שעבר במשתלה מספיקות? 2. ישנם דגשים להובלה של העץ ברכב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' ניסן תשע"ז 11:53

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם אמנם ברור לך שעברו ג' שנים (הלכתיות), ניטע מ"ה יום קודם ראש השנה, ועברולפחות ג' ראשי שנים (א' תשרי) וחנטו לאחר טו בשבט של השנה הרביעית אפשר להמשיך למנות. כמו כן צריך שהמקום החדש יהיה בודאי מנותק מהקרקע. לצורת ההובלה אין משמעות ובייחוד כשאתה רוצה לטעת בעציץ שאינו נקוב.