העברת עציץ

השאלה: שלום רב, שתלתי עץ נקטרינה בתוך עציץ גדול בחצר. הוא בא בשקית עם אדמה ושורשים. יש עליו כבר פירות ובמשתלה אמרו לי שהוא בן 3-4 . כיצד אני צריכה לנהוג בענין ערלה? תודה רבה

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ' אדר ב תשע"ו 10:11

שלום רב,

א. אני מניח שהעציץ נקוב לצורך הניקוז ולכן דינו כמחובר לקרקע.

ב. לרוב במשתלה אין אפשרות לברר ולוודא שהעץ עם גוש האדמה היה במשך כל זמן המשתלה מחובר לקרקע, ייתכן שהעמידו אותו על יריעת פלסטיק או כל משטח מנתק ולכן צריך למנות שנות ערלה מחדש. כמובן שאם יש אפשרות לברר ולוודא שהשתיל עמד במשך כל הזמן על הקרקע או על כל משטח שאינו מנתק או לחילופין שיש פיקוח והשגחה במשתלה בהקשר לאיסור ערלה אזי אין צריך למנות שנות ערלה מחדש.

בברכה, [

יואל פרידמן