העתקת עץ זית

השאלה: שלום לרב עיינתי בתשובה שלך לגבי אפשרות להעתיק את זית מהגינה עקב אלרגיה (מסתבר שאשתי מאוד אלרגית לזית ). כיצד מעתיקים בפועל? ישנם הנחיות מיוחדות ? תודה מראש יאיר

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | א' אייר תשע"ח 10:07

שלום וברכה

יש להכין תחילה את בור הנטיעה במקום החילופי , להוסיף כ3 ליטר קומפוסט ולערבב עם האדמה.

לגזום את העץ באופן שישארו כ- 20 אחוז מהעלווה. להלבין את הגזע במלבין עצים.

אח"כ לעקור את העץ עם גוש אדמה גדול ככל האפשר ולשתול במקום החילופי.

לגבי מנין שנות ערלה , יש להתייעץ לאחר ביצוע ההעתקה בהתאם למצב העץ וגודל גוש האדמה שנשאר סביב מערכת השורשים.

בהצלחה

מוטי שומרון