העתקת עץ למניין שנות ערלה

השאלה:

שלום וברכה העברתי עץ לימון מניב פירות מעציץ אחד לאחר. העציץ מונח על גג הבית.

לצערי, העץ עבר עם שורשים חשופים וגוש עפר לא גדול במיוחד ואף הונח על הגג במהלך המעבר א. האם צריך למנות שנות ערלה מחדש?

ב. אם אכן צריך למנות שנות ערלה מחדש מה דין הפירות שכבר היו בשלים בזמן המעבר אך עדיין לא נקטפו? האם גם הם ערלה או לא?

תודה רבה!

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | ב' טבת תשע"ח 13:22

שלום וברכה

א. כיון שבמעבר התפורר גוש האדמה ושתלת את העץ חשוף שורש - יש למנות לו שנות ערלה מחדש.

ב. הפירות שהיו בשלים על העץ לפני העברתו - מותרים באכילה לאחר הפרשת תרומות ומעשרות.

בברכה,

נתנאל