העתקת עצים ממיכל למיכל

השאלה:

שלום וברכה. שאלה קצת מורכבת בענין ערלה. קניתי עץ זית ורימון בשק של 50 ליטר. לאחר מכן העברתי אותם לתוך מיכל גדול של 100 ליטר עם חורי ניקוז של כ0.5 ס"מ כל אחד ושתלתי את כל המיכל בתוך אדנית בטון גדולה הבנויה על גג ביתי שלכאורה נחשב כעציץ נקוב (יש חור ניקוז גדול - כ-15 ס"מ). העצים התחילו לגדול ולאחר כשנה חפרתי סביבם והעברתי אותם יחד עם המיכל הגדול בהם הם נשתלו למקום אחר באדנית בטון על ידיד גרירה על גבי התחתית של האדנית בטון. כשהעברתי אותם שמתי לב ששורשיהם השרישו גם מחוץ למיכל של ה-100 ליטר ונאלצתי לקטום את אותם שורשים שחרגו. לא היה נראה שהעץ עבר איזה שהוא משבר בעכבות ההעברה. שאלתי היא האם אני צריך להתחיל למנות שני ערלה שוב לאחר ההעתקה הנ"ל או שאני יכול להמשיך לספור מהשתילה הראשונית במיכל 100 ליטר (שלכאורה נחשב כעציץ שאינו נקוב כי אין לו חורי ניקוז מעל 2 ס"מ). תודה רבה ובשו"ט.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ב ניסן תש"פ 20:11

שלום וברכה !

ניתן להמשיך לספור שנות ערלה משעת העברת העצים למיכל של 100 ליטר. גם הזמן שהעצים היו על הגג באדנית הם היו באותה דרגת חיוב של דרבנן, כיון שהיו על הגג  ומנותקים מהקרקע.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון