חיוב ערלה בפיג'ויה

השאלה: ב"ה פג'ויה יכול לגדול כמו שיח של גדר חי'ה וגם כמו עץ. אז מה היא נחשבת לענין עורלה ולענין ברכה. תודה רבה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ז סיון תש"פ 11:25

שלום וברכה

מה שקובע אם הפיג'ויה תתחייב בערלה הוא מטרת השתילה. אם שתלת אותה לצורך גדר חיה ירוקה ופורחת (הפריחה מרשימה) והפירות אינם מטרת השתילה, כלומר, אם נניח שהצמחים לא יניבו כלל פירות, מבחינתך הצמחים ממלאים את מטרת שתילתם כגדר חיה. במקרה כזה אין חיוב ערלה ומותר לאכול את הפירות גם בשלוש השנים הראשונות, כדין "נוטע לסייג שפטור מערלה". אולם אם מטרת הנטיעה היא גם לאכילת הפירות, ואילו היית יודעת שלא יניבו פירות, לא היית נוטעת אותם. במקרה זה הם חייבים בערלה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון