חילול נטע רבעי משני מינים

השאלה:

יש לי מספר עצים מסוגים שונים אותם נטעתי בט"ו בשבט שלאחר הגירוש מגוש קטיף. הפירות המבשילים כעת הם פירות שחנטו לאחר ט"ו בשבט האחרון, כלומר, הם פירות של השנה הרביעית. האם אפשר לחלל ממין אחד על מין שני (תותים על אפרסק לדוגמא), והאם אפשר לחלל את הפירות שעל העץ גם אם לא הבשילו עדיין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. אין לחלל ממין אחד על השני, אלא לקחת את התותים (אני מבין שמדובר בתותי עץ, יש להזהר בהם מאד מחרקים) ולחללם, וכן את האפרסקים ולחללם.
ב. אין לחלל אלא בתלוש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי