חישוב ערלה

השאלה: שלום לך רכשתי שתיל של עצי פרי במשתלה בתחיל ינואר 20' שהיה בתוך דלי את השתילים העברתי לעציצים גדולים יותר והם נותנים פירות . העציצים מונחים על גרנוליט ולא על קרקע . (איני יודעת מתי נשתלו במשתלה ) מה ההלכה בעניין עורלה ?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט סיון תש"פ 11:37

שלום וברכה

היות ואינך יודעת בוודאות מהי " ההיסטוריה" של העצים (יתכן שבשלב מסוים במשתלה הגוש התפורר ) , יש למנות את שנת תש"פ כשנה ראשונה לחישוב הערלה. הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשפ"ג יהיו נטע רבעי וצריך יהיה לחלל אותם ללא ברכה. עד אז הפירות יהיו ערלה מספק.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון