חישוב שנות ערלה

השאלה: שטלתי (בזמנים שונים) כמה עצי הדרים והשאלה היא מתי יהיה מותר לאכול מהפירות? 3 שנות עורלה, שנת ביקורים... מאיזה תאריך סופרים את השנים האלה: תחילת השנה, ט"ו בשבט או משהו אחר? תאריכי השטילה: 14.12.17 קלמנטיה 12.2.18 קלמנטיה 15.5.19 פומלית 3.6.19 תפוז תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' כסלו תש"פ 12:36

שלום וברכה !

 הפירות של שתי  הקלמנטינות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשפ"א יהיו נטע רבעי וצריך לחללם על מטבע מיוחדת.

הפירות של  הפומלית והתפוז שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשפ"ב יהיו נטע רבעי.

לפני שהפירות הנ"ל יהיו נטע רבעי הם ערלה ואסור לאכלם או להנות מהם.

אני ממליץ לך לעשות מנוי בבית האוצר של מכון התורה והארץ , כדי שתוכל להפריש תרומות ומעשרות וחילול נטע רבעי לפי ההלכה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון