חישוב שנות ערלה בקניית עצים ממשתלה

השאלה:

שלום רב. קניתי השבוע שני עצי לימון ממשתלה . העצים בוגרים גדלו בתוך שק על מצע של בד יוטה שחור( כזה שמשתמשים במשתלות- בד נושם) לדברי בעל המשתלה העצים בני שלוש שנים וחצי ( היו לו עצים צעירים ובוגרים- נפק"מ המחיר) את העצים העמסתי על מכונית הפרייבט שלי מאחור ושתלתי באותו יום. מה דין העץ בנוגע לעורלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד ניסן תשע"ז 8:56

אם קניתם את העצים ממשתלה שאין לה השגחה מטעם הרבנות על חישוב שנות  ערלה , אזי אף שבעל המשתה אומר שהעצים בני שלוש וחצי שנים אין זה מספיק. כי אין  לנו מידע כיצד העצים גדלו במשך כל השנים הללו האם היו כל הזמן בעציץ נקוב על גבי אדמה או משטח לא מנתק, או רק חלק מן הזמן  או בכלל לא. לכן יש למנות שנות ערלה  (שלוש שנים) מרגע נטיעתם באדמה בגינה הפרטית שלכם .

אם קניתם ממשתלה שיש לה השגחה מטעם הרבנות על חישוב שנות ערלה, הרי ההעברה לרכב  מהמשתלה לגינה הפרטית לא פוגעת בחשבון שנות ערלה, ואפשר להסתמך על חשבון שנות הערלה במשתלה.