חישוב שנות ערלה בקניית עצים ממשתלה

השאלה: שלום וברכה, עברנו לביתנו החדש, וב"ה שתלנו עצי פרי בחודש תשרי התשע"ז. עצי הפרי היו בני 3-4 כאשר קנינו אותם, על כן הם היו בתוך אדמה: המנגו 45 על 25, האבוקדו 37 על 24. והיו גם לימון ותפוז, לא מדדנו את האדמה סביבם אבל גם בסדר גודל כזה. שתלנו אותם באדמה ללא היוטה שסובבת אותם. האם אנחנו צריכים לחכות 3-4 שנים כדי להנות מהפרות שלהם? או אולי שנה? או בכלל לא? נשמח לדעת את דעת ההלכה לעניין. תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד ניסן תשע"ז 8:51

שלום

אם קניתם את העצים ממשתלה שאין לה השגחה מטעם הרבנות על חישוב שנות  ערלה , אזי אין לנו מידע כיצד העצים גדלו במשך השנים האם היו כל הזמן בעציץ נקוב על גבי אדמה או משטח לא מנתק, או רק חלק מן הזמן  או בכלל לא. לכן יש למנות שנות ערלה  (שלוש שנים) מרגע נטיעתם באדמה בגינה הפרטית שלכם .

אם קניתם ממשתלה שיש לה השגחה מטעם הרבנות על חישוב שנות ערלה, הרי ההעברה לרכב מהמשתלה לגינה הפרטית לא פוגעת בחשבון שנות ערלה, ואפשר להסתמך על חשבון שנות הערלה במשתלה.