חישוב שנותערלה

השאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, אשמח לשמוע- אני גר במאחז בני אדם שבבנימין ושתלתי כ 30 עצי זית השנה העצים ניטעו בחודש כסליו תשעו. אלו עצים ממשתלה של עמירם בן דרור משדמות דבורה- והם משנת תשע"ד (הוא יהודי ישר, והאריזה שלו אמינה). העצים היו בתוך שקיות שחורות עם חורים למטה. הם תמיד היו על משטחי עפר /אדמה עד השתילה. מה הדין שלהם לעניין העורלה? בני כמה העצים? מתי אוכל להנות מהפירות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א אדר ב תשע"ו 8:50

בס"ד

אם ידוע שהנטיעה היתה בתשע"ד וכל הזמן הקפידו שיהיו מחוברים לקרקע (מונחים ע"ג קרקע והנקבים בגודל 2.5 ס"מ), ובהעברה לא היתה תקופה שהשתילים היו מנותקים מן הקרקע , ובזמן הנטיעה במטע הגושים לא התפוררו. אזי שנת תשע"ד היתה שנה ראשונה , תשע"ה - שנה שניה. תשע"ו - שנה שלישית , ולכן כל הפירות שיחנטו החל מט"ו בשבט תשע"ז יהיו פירות נטע רבעי שמותרים באכילה לאחר חילולם.