חשש ערלה בגינה שנקנתה לפני שנתיים והעצים מניבים פירות

השאלה:

שלום רב, יש לי שאלה לרבני המכון. מדובר במקרה הבא: המכרים שלי רכשו בית עם גינה לפני כשנתיים. בגינה ישנו עץ רימון שלא ידוע גילו. אך ידוע שכבר אז העץ הניב פירות. השאלה האם עדיין יש חשש ערלה בפירות שגדלים עכשיו או שניתן לאוכלם ללא חשש? בברכה,

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב חשון תשע"ו 11:38

שלום

הואיל ואין לנו מידע כיצד העץ נשתל (האם היה בעציץ נקוב או לא נקוב) והוצאת פירות לא מבררת לי כלל ממתי העץ נשתל בקרקע, וכל הידוע לנו שהוא באדמה במשך שנתיים. לכן למעשה יש לחשוש לאיסור ערלה עד שיעברו שלוש שנים לחשבוןשנות ערלה מיום שעברתם לבית (כאלו נשתל היום שעברתפ לבית) . רק לאחר מכן הפירות שיחנטו יהיו מותרים באכילה (לאחר הפרשת תרו"מ וחילול נטע רבעי מספק בלא ברכה )