לאחרונה הוקם אתר shookbook המאפשר רכישה ישירה מחקלאות. אך אין פירוט של ההשגחות על החקלאים. האם ניתן לרכוש? אילו מגבלות ישנן?

השאלה:

שלום הוקם אתר shookbook המאפשר רכישה ישירה מחקלאות. בעיניי זו יוזמה מבורכת שתאפשר לחקלאים להתקיים בכבוד ולצרכנים להנות מתוצרת איכותית. אך אין פירוט של ההשגחות על החקלאים. האם ניתן לרכוש? אילו מגבלות ישנן? או שעדיף לא להתעסק כלל? תודה האתר נקרא www.shookbook.co.il

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב טבת תשע"ז 11:30

שלום

יצרתי קשר עם החברה. ואין להם משגיח וגוף שנותן תעודת כשרות. (אע"פ שהמגדלים שלהם חלקם עובדים עם גופי כשרות). לכן ישנה בעיה של הפרשת תרומות ומעשרות  שאותה ניתן לפתור ע"י הפרשה בבית בקבלת המשלוח. אך ישנה בעיה חמורה יותר בקניית פירות האילן, שיש לחשוש לאיסור ערלה. שאסורים באכילה ובהנאה.