מהם התנאים המאפשרים להסתמך על חשבון שנות ערלה במשתלה?

השאלה:

שלום לרבנים . ברצוני לקנות עץ תפוזים או כל עץ פרי אחר , איך אני יכול לקנות את העץ כדי שאוכל להנות מפירותיו מבלי לחכות 3 שנים ו-4 שנים למצוות ערלה ונטע רבעי . אני אדם דתי ומעוניין לדעת האם ישנה אפשרות כזאת או לא .

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אדר ב תשע"ו 11:02

בס"ד

ניתן לקנות עץ ממשתלות שיש להם פיקוח  מטעם הרבנות הראשית על חשבון שנות ערלה. שהעצים טופלו והיו מונחים משעת השתילה ע"ג קרקע כל הזמן. אם תקנה עצים עם השגחה ותשתול בצורה נכונה (שגוש האדמה לא יתפורר) תוכל להסתמך על חשבון שנות ערלה שהיו במשתלה.