מנין שנות ערלה בעץ בוגר שנקנה ממשתלה

השאלה: שלום וברכה כבוד הרבנים. ב"ה נטעתי עצים אצלי בבית לפני חודש. אני דווקא קניתי עצים בוגרים כדי שלא נצטרך לחכות 4 שנים עד שנוכל לאכול את הפרי (יש לנו עץ מנגו, אבוקדו, לימון ותפוח). מסתבר שזה לא כזה פשוט ולכן רציתי לדעת מה הדין ומה עלי לעשות. תודה מראש. נריה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תש"פ 15:43

שלום

כדי למנות שנות ערלה לעץ צריך להיות מונח כל השנים בעציץ נקוב . אך הואיל  ולא היה פיקוח הלכתי מטעם הרבנות לענייני ערלה, אין לנו מידע מדוייק  היכן העצים הללו היו מונחים כל השנים ,ויכול להיות שבתחילה היה בעציצים קטנים ולא נקובים כגון שהיו אולי מונחים ע"ג משטחי בטון  וכדומה.

לכו יש למנות שלוש שנות  ערלה משעה שנטעו העצים בגינה

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי