משתלות

השאלה: הרב שלום, ותודה על התשובה הקודמת, אני צריך כמה מיני עצים... תפוח, אפרסק, לימון רימון תאנה וגפנים. אם יש משתלה(גם מ.יצור שתסכים למכור כי אני צריך 13 עצים) קרובה יותר ממרמלשטיין- אשמח. מה הרב יודע על המשתלה בגימזו ובקדומים? אומנם הם רחוקים, אבל נתנו הצעה של 100 ש"ח לעץ במקום 250 ש"ח שמרמלשטיין הציע. תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז חשון תש"פ 16:59

בס"ד

שלום וברכה

לעניין כלאים אין בעיות בעצים: תפוח, רימון, תאנה וגפן. אפשר לקנות בכל משתלה.  רק באפרסק לימון יש בעיות של כלאים. לגבי ערלה צריך אישורי כשרות בכל מקום שקונים.

לעניין המשתלות ששאלת (גמזו קדומים), אין כאן שאלה של ידע, אלא צריך לראות אם יש תעודות כשרות או פקוח, כשם שלא אקנה עוף בחנות שאין לה הכשר, כך העצים אם רוצים לחסוך שנות ערלה צריך שיהיה להם תעודה של שנות ערלה. ובייחוד שערלה דאורייתא בזמן הזה.

כמו כן אם תוכל להתקשר עם מוטי שומרון 0545684261 אולי הוא יכול לתת לך עוד ידע בנושא.