נוסח חילול נטע רבעי

השאלה:

שלום לכבוד הרב.

האם כבודו יוכל לפרט את כל התהליך שאני צריך לבצע על פירות נטע רבעי כדי שהיו מותרים באכילה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. לאחר שקטפת את הפירות.
ב. צריך לחלל את קדושת הפירות על פרוטה במטבע המיוחדת לכך. (הפרוטה היום כ 10 אגו'). אפשר גם לפדות על פירות אחרים (ויש אומרים שאף על סוכר ששווה פרוטה).
ג. אם זה רבעי ודאי מברכים "על פדיון רבעי". בספק אין מברכים.
ד. אם המטבע שלך, יש לברך (בודאי) ולומר: "פרות רבעי בתוספת רבע מערכן מחוללים על פרוטה ורבע שבמטבע זו". אם אתה מנויי בבית האוצר שבמכון התורה והארץ אתה צריך לומר "במטבע המיוחדת לי בבית האוצר".