נטיעה מחודשת של עץ בן 15 שנה

השאלה:

בגינת בית הורי ז"ל גדל עץ זית מעל 15 שנה שהניב פירות. כשמכרנו את הדירה, לפני כשלוש שנים, העברתי את העץ. הוצאתי אותו עם עפר מסביב לשורש (לא גוש ממש כי האדמה שם, במישור החוף, חולית) ונטעתי אותו בגינה אחרת. לפני כשנה העץ התחיל ללבלב שוב ובעזרת ה’ יוציא פרי בסוף הקיץ הקרוב.
האם יש לחדש את ספירת השנים לנטע רבעי מאז הנטיעה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מכיוון שהעץ הועבר ואין אנו יודעים אם הגוש היה מספיק גדול, על כן נראה לי שיש להתחיל למנות שנות ערלה חדשות. יש לציין שכיוון וערלה בארץ ישראל היא מדאורייתא על כן מחמירים בספקות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי