נטיעה של עץ רימון שהיה מונח במרפסת או בלובי

השאלה: שלום רב. אני גר בבנין מגורים משותף ליד הדירה שלי יש חצר שם אני מגדל עץ רימון בתחילת שנת השמיטה עקב צורך לשיפוץ דחוף של יסודות הבנין שלנו נאלצו הפועלים לעקור את עץ הרימון. את העץ הנחתי בלובי של הבניין בתוך עציץ. אחרי החגים אני רוצה לשוב ולשתול אותו בחצר השאלה האם צריך לספור מחדש שנות ערלה? (אם צריך אוכל לשלוח תמונות של העץ אחרי העקירה שם רואים את גודל השורשים).תודה וכתיבה וחתימה טובה

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ב אלול תשע"ה 16:24

שלום רב,

אם אני מבין נכון הניחו את העציץ שבו העץ בלובי של הבניין כשהלובי הוא מקום מרוצף ברצפות או בקרמיקה וכדו'. לאור הנ"ל יש למנות שנות ערלה מחדש בעת שיטעו את העץ בגינה לאחר שנת השמיטה, שכן להרבה דעות דין הרצפות כדין עציץ שאינו נקוב ולכן בטל המניין הראשון של ערלה והנטיעה נחשבת כנטיעה חדשה.

בברכת שנה טובה וכוח"ט,

יואל פירדמן