נטע רבעי בלימון

השאלה: שלום, מה דינו של עץ לימון שנמצא בעציץ? האם חייב בנטע רבעי? ואם כעבור כמה שנים אני נוטעת אותו באדמה, האם שוב חייב בנטע רבעי? תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"א אב תש"פ 22:40

שלום וברכה

אם העץ גדל בעציץ נקוב על האדמה, דהיינו שיש לו נקב בקוטר 2.5 ס"מ בתחתיתו, או שהוא השתרש בקרקע, הוא חייב בערלה ונטע רבעי מדאורייתא.

אם העציץ מונח על משטח בטון, אספלט, יריעת פלסטיק או כל חומר מנתק אחר, הוא חייב בערלה ונטע רבעי מדרבנן. אם הצמח היה מנותק מהקרקע ולאחר זמן שתלו אותו באדמה  יש למנות לו מחדש ערלה ונטע רבעי.

בברכה

מוטי שומרון