ספק ערלה

השאלה:

שלום יש לנו עץ תפוז שאיני זוכר אם נטעתי בתשעה (ואז זה היה בודאות לפני טו באב) או בתשעו . מה שבטוח זה שב כ תמוז התשעו הוא כבר היה נטוע זמן מה (אז התקנו דשא סיטטי סביבו, אז זה ודאי) השאלה היא האם תפוזים שבשלים עכשיו הינם ערלה כספק לחומרא או הינם נטע רבעי. או שבכלל מתייחסים לשנות המשתלה (לפחות אחת) ואז זה נטע רבעי מספק ? (היה שתול בתוך אריג פלסטיק שחור). תודה רבה, יואב

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' טבת תשע"ט 8:27

שלום וברכה

שנת תשע"ה היתה שנת שמיטה. אני מניח שלא נטעת עץ פרי בשמיטה.

שנת תשע"ו תחשב לשנה הראשונה למנין ערלה ולפיכך הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשע"ט (השנה) יהיו נטע רבעי. הפירות שישנם כעת על העץ הם ערלה.

בברכה

מוטי שומרון