עוד בירור קטן בעניין ערלה

השאלה:

תודה לכבוד הרב על התשובה המהירה.
ברצוני (אם יורשה) לשאול דבר נוסף באותו נושא (יותר הבהרה משאלה).

אם העץ המדובר היה 4 שנים באדמה ואז הועבר עם גוש אדמה שמספק לו חיות בשק פלסטיק עם חורים (ואף שורשים שיוצאים מהם) ועמד X ימים/חודשים על יריעה/ אדמה (זז כל הזמן במשתלה) בזמן היותו במשתלה. כמה זמן צריך לספור בנוסף, אם צריך, או תחשב ערלה מהנטיעה החדשה או מהישנה?
תודה על זמנך ותשובותיך.
עוד דבר בזמן ההעברה גוש השורשים נשאר שלם ולא נפגע.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

השאלה ממה הייתה עשויה היריעה. אם היא נקובה אפשר להקל, אולם אם היא מפלסטיק אין להקל ולספור מהנטיעה לאחר שהיה על היריעה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי