עורלה בתפוז סיני (קומקווט)

השאלה:

לפני כשנה בני קנה צמח של תפוז סיני עם פירות עליו בעציץ (מחורר ליציאה של עודף מים) ושתל אותו ישר בגינה שלי בלי העציץ.  הוא מוציא כמות גדולה של פרי.  האם הפירות ערלה?  מתי אפשר לאכול מהם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מכיוון שאין אנו יודעים כיצד עמד העציץ במשתלה, האם על האדמה או על דבר חוצץ, על כן יש למנות שנות ערלה משעת הנטיעה בגינה. (אם אפשר לברר את הפרטים, באיזה משתלה וכיצד עמד בה, האם יש בשתיל נקב, לאחר ידיעת הפרטים יש מקום להקל).

שבת שלום
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי