עצים ממשתלת מרמלשטיין

השאלה:

שלום רב מוטי - אני מודה לך על שאלתך. אכן נסענו למשתלת מרמלשטיין וקנינו כמה עצים (אתרוג חזו"א ותימני, לימון, תפוז, קלמנטינה) ושתלנו אותם בשעה טובה בגינה. לפי התעודה כולם בני שלוש שנים. - במקרה שיהיו פירות , מתי יחשבו הפירות כנטע רבעי? - חבר אמר לי שאם כל המאמץ לקנות עצים עם גוש עפר, יש מחמירים שאם מעבירים את השתיל ברכב צריכים להתחיל למנות מחדש. האם זאת שיטה נפוצה בין הפוסקים? האם הכשרים מהודרים סומכים על גודל גוש העפר כמספיק , ולא למנות שוב? תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | א' סיון תשע"ח 20:47

שלום וברכה

שיהיה בשעה טובה.

אם העצים שקנית בני 3 שנים, אזי הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשע"ט יהיו נטע רבעי ויש לחללם.

רוב הפוסקים אינם רואים בעיה בהובלת השתילים ברכב ובודאי שיש לסמוך עליהם.

בהצלחה

מוטי שומרון