עציץ על בטון

השאלה: שלום רב, שתלתי עץ נקטרינה בעציץ שעומד על בטון ויש לו חור ניקוז. במשתלה נמסר לי שהעץ נזרע בעציץ שעמד על יריעת פלריג ושהה שם שנה וחצי. אח"כ עבר הרכבה והועבר לשקית שעמדה על יריעת פלריג למשך שנתיים וחצי. אני שתלתי אותו ישר מהשקית עם כל האדמה שהיתה מסביב לשורשים. כיצד עלי לנהוג לגבי ערלה? תודה רבה

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ז אדר ב תשע"ו 12:58

א. אני מבין שלעציץ יש כעת חור ניקוז והעציץ הזה עומד על בטון (אם זאת אינה המציאות נא לשאול שוב).

ב. כמו כן מדובר שהעציץ עמד כל הזמן שבמשתלה על יריעת פלריג.

במקרה כזה מותר לאכול את הפירות ואין צורך למנות שנות ערלה מחדש. אך אם יעבירו את העציץ מהבטון למקום אחר על קרקע, או לחילופין יטעו את העץ בגינה יצטרכו למנות שנות ערלה מחדש.

בברכה,

יואל פרידמן