ערלה באבוקדו הגדל בעציץ

השאלה:

שלום רב, לפני שנה שתלתי גרעין אבוקדו בתוך עציץ נקוב אך שמתי תחתיו תחתית פלסטיק. ב"ה יצאו ענפים ועלים ואני רוצה להעביר אותו לעציץ גדול יותר שאינו נקוב, והתכנון הוא שלכשיגדל יותר אז אעביר אותו לאדמה.. השאלות הם: א. האם אני יכול למנות שנים לעורלה כאשר העציץ נקוב אך עם תחתית פלסטיק? ב. האם עציץ נקוב שנכנס לבית או אוטו זה נחשב שהיתה עקירה לעניין עורלה? ג. מה עליי לעשות כדי להתחיל למנות שנים לעורלה? (אני גר בבניין קומות ואין לי כרגע גינה פר

טית, אלא אני מניח את העציץ בחלון) ד. אשמח לעצה כיצד להביא את העציץ להניב פרי. תודה רבה, ותזכו למצוות!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ה' כסלו תשע"ח 10:35

שלום וברכה

א. כל עוד הצמח בעציץ שאינו נקוב חיוב הערלה יהיה רק מדרבנן ולכן לאחר שתשתול אותו באדמה תצטרך למנות שנות ערלה מחדש.

עציץ נקוב שמתחתיו צלחת פלסטיק דינו כעציץ שאינו נקוב.

ב. הכנסת עציץ נקוב לרכב לזמן קצר אינה מפסיקה את מנין שנות הערלה, לעומת זאת הכנסתו לבית לתקופה של יותר מיממה מפסיקה את מנין שנות הערלה אם הוא היה מונח על האדמה בעציץ נקוב.

הסיכוי לקבלת פרי משובח מהעץ אינו גבוה ולכן כדאי לשקול האם ההשקעה כדאית.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון