ערלה בגויבה תותית

השאלה: שלום לרב, 1. האם פרות של "גויבא תותית" ו"פיטנגו" חייבים בערולה כעץ פרי או שם כשיח ואינם חייבים דני עורלה? 2. לגבי פירות עץ שם בשנה הרביעית, איך מותר לאכלם?. יש לי מנוי בקרן המעשרות. האם להפריש באותו נוסח ואופן של מעשר שני? בתודה נועם

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ד ניסן תשע"ז 20:56

שלום וברכה

כאשר מגדלים גויבה תותית ופיטנגו לצורך אכילת הפירות, הם חייבים בערלה.

לגבי עץ פרי בשנתו הרביעית,  הפירות שחנטו לאחר ט"ו בשבט של השנה הרביעית הם נטע רבעי וצריך לחללם לפי הנוסח שיש לך בקרן המעשרות.

בהצלחה

מוטי שומרון