ערלה בהדרים

השאלה:

בתאריך כ"ה - כ"ו אדר ב' התשע"ו, גנן שומר תורה ומצוות נטע בגינתי עץ לימון זן יוריקה, פומלה ותפוז שמוטי. העצים נקנו במשתלת הגן הבוטני בירושלים, היו נטועים בתוך שק אדמה עם תוית בה רשום שנת יצור 2012 (ללא תאריך מדויק) מספר מגדל 1422 משתלות פרת כפר הס. העצים הועברו מהמשתלה לגינתי ברכב של הגנן בתוך עם השק יוטה בו ניטעו כשהוא אינו נקוב. כיום העצים נותנים פירות, שאלתי היא ממתי מונים להם ערלה ונטע רבעי מאחר ואין לי תאריך נטיעה ראשוני מוגדר, וכן עקב ההעברה ברכב והנטיעה בגינתי ועד היום. תודה רבה מראש.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז כסלו תשע"ט 16:56

שלום וברכה

הפירות שחנטו לפני ט"ו בשבט תשע"ט הם בחזקת ערלה. הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשע"ט יהיו נטע רבעי מספק, ולכן יש לחללם ללא ברכה וגם להפריש מהם תרומות ומעשרות ללא ברכה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון