ערלה בעצים שכבר נתנו פרי

השאלה:

לרב שלום,
לפני כחודשיים קניתי עצי פרי לגינה שלי,העצים אומנם קטנים אך כבר נתנו פרי לפני הקניה.
ממתי חלה עליהם דיני ערלה ? האם מהנטיעה אצלי או מהגיל של העץ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עפ"י רוב הערלה תחול מהנטיעה בגינתך. היינו שרק בשנה הרביעית מהנטיעה יהו הפירות נטע רבעי ואז צריך לחללן על כסף והפירות יוצאים לחולין. אבל גם הפירות שהם הניבו עוד מהמשתלה הם ערלה ואסורים בהנאה. ישנה אפשרות להחשיב גם את שנות הנטיעה במשתלה כחלק משנות הערלה ואז זמן הערלה בגינה יתקצר, אולם זה תלוי באופן הכנת השתילים במשתלה וביכולת לסמוך על כשרותם. לכן כדאי לברר האם למשתלה ישנו משגיח אשר יכול לפרט לך מתי ניטעו השתילים ובאיזו דרך הם שהו במשתלה עד הקניה.