ערלה בעצים שנקנו במשתלה

השאלה: שתלנו בקיץ בגינתנו עצי לימון קלמנטינה ומנגו בני 5 עד 6 שנים שניקנו במשתלת אייל בשפלה. ביררנו עם הגנן שהביא ושתל אותם אצלנו והם הועברו עם 50 ליטר אדמה. הקלמנטינות כבר בדלות ורצינו לאכול מהם. האם אפשר?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | א' חשון תשע"ט 23:22

שלום וברכה !

עליכם לברר היטב האם העצים שקניתם היו מחוברים לקרקע, או שעמדו בשקיות מחוררות על הקרקע במשך 4 השנים האחרונות ללא הפסקה. גיל העצים אינו מלמד דבר לגבי סיום שנות הערלה. אם העצים עמדו   על יריעת פלסטיק וכד' אפילו במשך יום וחצי, יש למנות מחדש את שנות הערלה. אם אין לכם אפשרות לברר אצל יהודי מהימן, יש למנות מחדש את שנות הערלה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון