ערלה בפטל

השאלה:

שלום,
ראיתי מספר תשובות בשאלה זו אך התשובות שונות ולא ברור לי כיצד לנהוג בעניין ערלה.
אני חקלאי המעוניין לטעת זני פטל בכמות מסחרית.
סוג הזנים שאני רוצה מעונין לטעת קרויים זנים פרימוקנים (primocane) , ומתאפיינים בכך שאותו ענף נותן פרות במשך שנתיים - מבלי לגזום. (הזן הספציפי בו אני מעוניןן נקרא Polka Raspberry).
מתנצל עם חזרתי על שאלה - פשוט לא הצלחתי להגיע לתובנה ברורה וחד משמעית- חשוב לי לנהוג לכתחילה, אני נוהג כמנהג אשכנז.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

על פי ברור שעשינו בתקופה האחרונה עם פרופ' זילכה ממכון וולקני, התברר בצורה מוחלטת שהענף עצמו המניב (יש מניבים שנתיים ויש מניבים שנה אחת, פלוריקיין ופרימוקן) מתייבש ומת ולאחר מכן גדלים ענפים חדשים מהשורש (דומה לבננה), על כן דינו כיום כירק שאין בו שנות ערלה. אמנם היו חילוקי דעות בין האחרונים אבל לאחר שהתבררה המציאות נראה שאין להחמיר בפתל כעץ למרות שהשיח בכללותו חי שנים רבות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי