ערלה בפלפל

השאלה: שלום וברכה! רציתי לשאול, האם בפלפל המתוק האדום (גמבה) יש בעיה של ערלה. [אני רוצה לשתול זרעים כאלו בגינה שלי]. חשוב לי לציין כי בפסיקת ההלכה אני הולך לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל, ואודה לכם אם תציינו גם מה דעתו בעניין, תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה תשרי תשע"ו 11:50

שלום

פלפל מתוק הינו ירק ואין בו איסור ערלה כלל.

בעבר היה דיון לגבי פלפל חריף, אך גם בזאת הדעה המקובלת (וכן דעת הרב עובדיה יוסף) שהוא ירק ואין בו דין ערלה.

מצורף קישור למאמרו של הרב יואל פרידמן ממכון התורה והארץ בנושא לחץ כאן