ערלה בקלמנטינה

השאלה: עברתי לדירה חדשה, בא שתלו גינה עם עץ קלמנטינות. העץ הינו עץ שעבר ייחור במשתלה, אך לטענת הגנן, המשתלה לא תוכל בראייה לאחור לתת לי פרטים מדויקים לגבי מועד ביצוע הייחור, אך לפי דעתו מדובר בלפחות 3-4 שנים. בנוסף, העץ הועבר לגינה בעציץ נקוב, ובתוכו 50 ליטר אדמה. העץ הוציא פירות קלמנטינה יפהפיים - אנו מנסים להבין האם חל דין ערלה עליהם, והאם אפשר לסמוך על הערכתו המקצועית של הגנן גם ללא מידע וודאי.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז כסלו תש"פ 22:54

שלום וברכה

אי אפשר לסמוך על הערכה בלבד, כיון שיתכן שבזמן מסוים העץ היה מונח על משטח שמנתק בינו לבין הקרקע והתבטל מנין שנות הערלה.

לכן יש למנות ערלה החל מהתאריך שידוע בוודאות שהוא היה חייב.

כדאי שתנסה לברר באופן ברור ותשלח שוב את השאלה.

בברכה

מוטי שומרון