ערלה ברימון

השאלה: בהיבטי ערלה בלבד - האם אין חשש ערלה ברימונים וניתן לקנות רימונים בכל מקום או שיש חשש? אם יש חשש - האם הוא בכל הזנים או רק בחלק מהן? השאלה נשאלת רק לגבי ערלה - מכיוון שמדובר על רכישת רימונים שתתבצע מישירות מחקלאי וברור שיש להפריש בבית תרו"מ (אנו מנויים בקרן של מכון התורה והארץ).

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' חשון תש"פ 23:38

שלום וברכה !

ברימון יש חשש ערלה מכיון שהעץ מצמיח נצרים במשך שנים רבות, ונצרים אלו מסוגלים להניב פרי בשנות הערלה שלהם. במטעי רימון המושגחים ע"י הרבנות דואגים להסיר באופן קבוע את הנצרים.

בברכה

מוטי שומרון