ערלה בתפוז ננסי בעציץ

השאלה: בס"ד שלום לכם. רכשנו עץ תפוזונים ננסי לנוי ולאכילת הפירות. העציץ נמצא על משטח מנותק כך שלא משנה מה היה במשתלה. שאלותי שתיים: א. האם אפשר לדעת לפי גודל העץ את גילו בדיוק או בערך. גובהו עד הפיצול הראשון כ-8 ס"מ, ועד קצה הגזע העליון כ12 ס"מ. (קצה הגזע העליון כוונתי לקצה הענף שנראה בצבע יבש של גזע. הענף השני שבפיצול - צבעו ירוק .) קוטר הגזע בחלקו התחתון כ12 מ"מ. אורך העלים הגדולים כ7 ס"מ. נושא פירות שעדיין ירוקים (אורכם כ23 מ"מ.). ב. גודל העציץ הנוכחי הוא בקור של כ-14 ס"מ. אני מניח שבמהלך הגידול של השתיל הוא הועבר מעציץ קטן יותר. (נכון?).האם המעבר מעציץ לעציץ במשתלה הוא כנטיעה חדשה למניין שנות ערלה? ג. בסיכום, האם אני צריך לחשוש לערלה, ולכמה מן? תודה רבה, בברכת התורה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ל' שבט תש"פ 19:05

שלום וברכה

להערכתי העץ בן כשנה וחצי.

לענין חישוב שנות הערלה תתייחס לשנה תשע"ט כשנה ראשונה. לכן הפרי שיחנוט עד לטו בשבט תשפ"ב יהיה ערלה (מדרבנן, אם הוא ישאר מנותק מהקרקע). אם הוא ישתל בקרקע בגינה צריך יהיה למנות משעת הנטיעה בקרקע מחדש.

בהצלחה

מוטי שומרון