ערלה וט"ו בשבט

השאלה: שלום רב. בעז"ה בט"ו בשבט הקרוב יימלאו לי שלוש שנות ערלה. אבקש הנחיות איך לנהוג מיום למחרת. האם הפרי שגדל בשנה זו ונמצא על העץ ניתן לאכול? אני חבר בקרן איך נוהג בחילול הפרי ומצוות הארץ לגבי שנה זו וגם הלאה ?? תודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' שבט תשע"ז 18:19

שלום וברכה !

כל הפירות שחנטו, דהיינו עלי הכותרת של הפרח נפלו וישנו פרי קטנטן, עד ט"ו בשבט הם פירות ערלה ואסורים באכילה ובהנאה ואין זה משנה מתי ייקטפו.

כל הפירות שייחנטו מט"ו בשבט ואילך יהיו נטע רבעי וצריך לפדותם ולחללם עד לט"ו בשבט הבא שאז הם יהיו פירות רגילים החייבים בתרומות ובמעשרות.

בהצלחה

מוטי שומרון