ערלה וכלאים באפרסק

השאלה: קניתי עץ אפרסק מזן סוולינג במשתלת ירקונים. איך אני יודע אם הוא מורכב באיסור? (מה שאומר שאני צריך לעקור אותו?) הוא הגיע בתוך גוש אדמה בתוך שקית שחורה שכתוב עליה תשעד, האם ניתן לסמוך על זה לעניין חישוב שנות ערלה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ד ניסן תשע"ז 7:08

שלום וברכה

לגבי כלאים, אינך יכול לדעת (צריך מומחה שמבין בכנות של אפרסק). כיון שמדובר בספק וההרכבה כבר נעשתה והשתילה היתה בגוש , אתה יכול לגדל את העץ. כמובן שלכתחילה צריך לברר את הנושא.

לגבי ערלה, אינך יכול לסמוך על מה שכתוב על השקית מפני שאין הדבר מעיד בהכרח על זמן השתילה הנכון ומפני שאינך יודע מהי "ההיסטוריה" שעבר העץ מאז שנשתל בשקית.

לכן יש למנות שנות ערלה מזמן השתילה של העץ בגינתך.

בהצלחה

מוטי שומרון