ערלה ונטע רבעי בעץ בוגר ממשתלה

השאלה:

שלום רב,
לאחרונה רכשתי עץ הדר בוגר (בין 4 ל5 שנים). העץ ישב במשתלה בזמן היותו מנותק בתוך שק פלסטיק (פלריג) שחור עם נקבים בתחתיתו. גם כשהרמתי אותו בהעברה ישנם שורשים שיצאו מחוץ לשק. במשתלה הוא היה חלק מהזמן על אדמה וחלק על יריעת פלסיק שחורה.
כיצד עליי לנהוג בעניין נטע רבעי וערלה?
אציין שקניתי אותו כזה בוגר על מנת להנות כמה שיותר מהר מפירותיו.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

עליך לדעת כמה זמן עמד השתיל על (או מול) הקרקע ללא נתק. אתה יכול למנות שנות ערלה משעה שברור שעמד השתיל מול האדמה, אם אין לך ידע זה עליך לספור ג' שנים משעת הנטיעה בגינה שלך.
לגבי הפרות הכל תלוי בשאלה הקודמת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי