פומלה ספק ערלה

השאלה: שלום רב קיבלנו ג׳ פומליות בערב שבת מחבר. נזכרתי בשבת שהוא השתיל את העץ לפני שנתיים וחצי ולכן לא אכלנו אותו עד לבירור ההלכה. האם אני יכול לסמוך על כך שהעבירו את העץ בצורה שלא צריכים לחשב ערלה מחדש? או האם אני חייב לשאול אותו האם הקפידו על העברה נכונה של העץ?

התשובה

מכון כושרות | כ"ח חשון תשפ"א 19:01

שלום וברכה

לא ברור לי מה רמת הידיעה של החבר

אם מדובר בחבר שבקי בהלכה, ובוודאי יודע כיצד מונים שנות ערלה - מותר לאכול.

אם לא ברור שהחבר בקי בכל הפרטים הללו, חובה לבדוק אותם ואין לסמוך על הספק, מפני ש'ספק דאורייתא לחומרא'.

בברכה

יצחק דביר