פיטנגו

השאלה:

בטיול לחוות התבלינים ליד יוקנעם קטפתי פיטנגו אדום(אמרו שמותר לקטוף)ברכתי עץ ושהחיינו .העץ נראה מסועף אבל לאחר שאכלתי 2 שאלתי את בעל החווה (ערבי) בן כמה העץ הפטנגו.הוא הסתכל עלי .חשב קצת ואמר 4 שנים אני מרגישה שאכלתי עורלה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"א אייר תשע"ז 1:19

בס"ד

שלום וברכה

עץ בן 4 שנים הוא לא ערלה, יתכן שהוא נטע רבעי (יש עצים שמתחילים מזרע) ועל כן אם הוא גוי אמין אפשר לסמוך עליו ולחלל את הפרי ומספק גם להפריש תרו"מ (שמא הוא בן חמש). בעץ הפיטנגו ידוע שאיננו מניב עד שנה שלישית, על כן אם היו פירות גדולים נראה שהגוי נאמן שהעץ לפחות בן 4 שנים ומעלה.