פירות לימון מהשכנים

השאלה:

שלום וברכה קיבלנו לימונים משכנים חילוניים. לא נעים כל כך לשאול אותם לגבי מספר השנים של העץ וכו' כדי לברר לגבי ערלה. כיצד יש לנהוג בפירות? האם ניתן להקל בספק ערלה (הבנתי שהדבר תלוי בשאלת זמן הנבת הפירות בעץ ובכך שיש חזקה שפירות טובים אינם ערלה). תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ו שבט תשע"ט 23:01

שלום וברכה

אין חזקה שפירות טובים אינם ערלה, זה לא נכון. מאידך אם העץ בוגר, כגון שקוטר הגזע מעל 6 ס"מ , סביר להניח שהוא כבר אינו ערלה, זאת בתנאי שהוא נטוע במקומו כבר 4 שנים לפחות.

בברכה

מוטי שומרון