פרי אחד של נטע רבעי שנקטף, האם יש לפדותו תחילה.

השאלה:

שלום: שאלה לגבי נטע רבעי מבחינת אכילת עראי ליד העץ של ענב אחד או פרי אחד האם הוא דומה לתרומות ומעשרות שיהיה מותר לאכול אכילת ערעי בלי לעשר או הוא דומה לעורלה שבכל מקרה אסור לאכול לפני שיהיה לעץ שלוש שנים? הייתי רוצה לדעת את הדין הכללי למעשה אצלי מדובר על עץ שזיב שהתחלתי לספור מהתחלה אחרי שקניתי אותו מהמשתלה שהוא בן שנתיים אבל בגלל כל מיני ספקות לגבי המצע המנותק וכו' התחלתי לספור מחדש אינני מאמין שזה משנה את הדין לגבי הפטור באכילת ארעי אבל בכל זאות מציין את העובדות יישר כח תודה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' סיון תשע"ז 12:10

פירות נטע רבעי קדושים (אפילו פרי אחד שנקטף) ואין לאכול אותו אלא רק לאחר חילולו.

לעניינך עץ זה יש בו ספר אם הוא בן ארבע ופירותיו נטע רבעי או אולי אף בן חמש ופירותיו טבל ויש להפריש תחילה תרו"מ.

לכן מספק כל קטיף יש להפריש תרו"מ בלא ברכ ואף לחלל את הפירות מספק שמא נטע רבעי הם וגם זה ללא ברכה .