פרי הנזירים

השאלה: ב"ה שלום רב שאלתי אותך לפני זמן מה לגבי פרי הנזירים (Siraitia grosvenorii) לגבי האם נוהגת בו עורלה כתבתי לי שכן אבל רציתי לשאול מויקיפדיה עולה שהוא מוגדר כעשב(herbaceous) "Siraitia grosvenorii (monk fruit or luo han guo) is a herbaceous perennial vine of the Cucurbitaceae (gourd) family, " ורשום שם כך "עשב הוא שם כללי לצמחים עשבוניים רב-שנתיים או חד-שנתיים ירוקים שהגבעול שלהם אינו מעוצה." אם אני מבין את כללי ההלכה זה כלל לירק (אם כי יתכן כאן מחלוקת כמו בפסיפלורה) פרי הנזירים הוא רב שנתי אבל ממה שאני מבין הוא איננו מעוצה. בנוסף מבירור שעשתי אצל החברת זרעים נאמר לי שאחרי שכבר הוא נבט אמור לקחת כחצי שנה עד לפרי וזה יכול להכניסו לדין "פרי המביא פרותיו בשנתו"(כמובן שצריך לבדוק שבאמת הוא מביא פרותיו בשנתו אין אליו מידע כל כך בעברית אני אמור לעלות ערך עליו בויקיפדיה בעברית ב"ה היום אני כמובן לא ירשום כלום לעניין ערלה כדי לא להכניס אנשים לבעיה מיוחד שיכול להיות שיהיה בו מחלוקת כמו בפסיפלורה) אשמח לתשובה בנושא תודה בנימין ניסים 0544989000

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ב אייר תשע"ט 10:46

שלום וברכה

אינני מכיר את הצמח ולא גידלתי אותו. לפי המידע שמצאתי הוא רב שנתי ולכן יש לנהוג בו דין ערלה, אלא אם יתברר שהוא אכן מוציא פרי בתוך שנה מזריעה, לנוהגים כדעת הרדב"ז.

בברכה

מוטי שומרון