קיבלתי רימונים ממטע מסויים האם יש לחשוש לערלה

השאלה: שלום קבלתי מחבר (לא דתי) הנותן שירותים במטעים של קיבוץ צרעה והסביבה, כ 30 רימונים ממטעי הקיבוץ. לטענתו המטעים בצרעה מושגחים. כמו כן הוא טוען שהמדיניות שלהם היא לחלק פירות לעובדים שם ביד רחבה. את הרימונים הללו הוא קיבל, כנראה, מארגזים במטע לאחר הקטיף, כך שלא ברור אם הפרישו מהם תרומות ומעשרות לפני שהוא קיבל אותם. כמו כן לא ברור לי מה גיל העצים ואם ישנה בהם בעיה של ערלה (לטענתו מדובר בעצים גדולים). מה עלי לעשות ? תודה רבה ישראל

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תשע"ח 16:00

שלום וברכה

באתר הרבנות הראשית מצויין שגידולי הרימון בקיבןץ צרעה מפוקחים  לחץ כאן .

לכן נראה שאין חשש ערלה בפירות שקיבלת,  אך נראה שיש להפריש תרו"מ בלא  ברכה שמא לא הפרישו מהם תרו"מ.