קנה דובדבנים ממגדל גוי האם יש לחשוש לערלה

השאלה: שלום קניתי כמה קילו דודבנים מדרוזי שמגדל אותם ברמת הגולן..שאלתי אותו כמה שנים העץ קיים ? והוא ענה כשלושים שנה.. מה הדים של הדובדבנים לגבי ערלה ? ומה הדין לגבי תרומות ומעשרות? נ. ב. מהדובדבנים עשיתי ליקר

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' תמוז תשע"ז 14:49

הואיל האתה לא קטפת , והספק נולד רק לאחר שקנית מן הגוי הרי , מקובלנו הכלל "כל דפקיש מרובא פריש" ולכן אין לחשוש  לאיסור ערלה, שהרי רוב הפירות אינם ערלה.

לגבי חיוב תרו"מ הרי גמר מלאכה היה ביד גוי הפירות פטורים מתרו"מ (והכנת הליקר אינה נחשבת גמר מלאכה כביין ושמן, אלא נחשבת כזיעה בעלמא)