קנית עצי הדר ואתרוג

השאלה: שלום. האם אפשר לקנות שתילי עצי פרי במשתלה "רגילה" עכשו או שצריך השגחה על דיני שמיטה? אם כן צריך השגחה, האם תוכלו להמליץ על משתלות באזור ב''ש עם השגחה כזו? שנית, האם אפשר לקנות עץ אתרוג במשתלה "רגילה" ולסמוך על האתרוגים לברכה בסוכות? תודה מראש!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ד טבת תשע"ו 15:02

שלום וברכה !

יש לקנות עצי פרי במשתלה שיש לה השגחה ופיקוח הלכתי. במושב שובה ישנה משתלת הדרים עם השגחה.

לגבי אתרוג, יש לקנות רק במשתלה שיש לה פיקוח שלא נעשתה הרכבה. בד"כ ניתן לראות את מקום האיחוי של ההרכבה.

בהצלחה

מוטי שומרון